COMUNICAT al PCD din 20 noiembrie 2009

COMUNICAT

cu privire la generalizarea concediilor fara plata si organizarea activitatilor extrascolare ale cadrelor didactice

Consiliul Operativ Consultativ al Delegatiei Permanente a Partidului Cadrelor Didactice, constituit din personaje ale romanului OLIGOPEDAGOGIA, intrunindu-se vineri 20 nov. a. c. in consiliu de urgenta, la care au participat statutar si invitati de la Organizatia de Femei, Alianta Pensionarilor, Tineretul Didactic Suplinitor, dar si beneficiari ai educatiei din comunitatea locala, precum si, cu statut de observator, doamna Prepelita, secretar pe probleme umanitare al Partidului Amaratilor din Romania, luand la cunostinta cu indignare si ingrijorare de nelinistile si controversele care au bulversat viata noastra economica, politica si mediatica, in urma contradictiei ca in data de 20 noiembrie, MECI a transmis la ISJ-uri nota atentionand la obligatia de a respecta prevederile articolului 10 din Legea 329/2009, privind concediul fara plata, recomandandu-se perioada 14-18 decembrie 2009 care coincide cu Ordinul 5507/2009 privind aprobarea Calendarului si a Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat 2010, inscrierile pentru sesiunea de vara a examenului de bacalaureat facandu-se tocmai in perioada 14-18 decembrie 2009, iar unele inspectorate hotarand comasarea a 8 zile in vacanta de iarna, care nu se poate da de director mai mult de 4 zile neplatite lunar la cerere, hotarandu-se in urma dezbaterii urmatoarele exprimari si luari de pozitii:

1. Cadrele didactice nu trebuie sa dea exemplu negativ la elevi, parinti si autoritati de munca neplatita, ca la sclavi.

2. Concediile fara plata nu ne pasa daca se vor generaliza cate 4 zile lunar, pe intreaga durata a anului scolar, dar in consecinta, hebdomadarul Tribuna Scolii trebuie sa fie din nou postat integral pe web, nemaifiind rasfoit in cancelariile pustiite.

3. Bibliotecile si Centrele de Documentare si Informare ca si Casele Corpului Didactic trebuie sa fie dotate corespunzator la imprumut cu ultimele aparitii de la Targul de Carte Gaudeamus, editia XVI, 2009, in scopul organizarii timpului liber al cadrelor didactice.

Drept pentru care s-a încheiat, în spiritul moderat şi obiectiv al culturii europene, prezentul proces-verbal.

Secretar general,

prof. Dudu Străchinaru-Bonobo

Secretar executiv pe probleme de PR,

institutor Inocencia Străchinaru