A refuza oligopedagogia

Inteleg prin oligopedagogie starea invatamantului redus la a putea invata matematica, limbi, socioumane, dexteritati pe elevisori, fara insa a le da si educatie, deoarece din pricina subsalarizarii, cadrul didactic e dispretuit adesea fatis, ca amarat, de subiectul actului educativ, precum si de beneficiari – parinti, autoritati, angajatori.

Am avut un ministru, Mircea Miclea, care a demisionat din pricina bugetului batjocoritor rezervat educatiei.

Pare-se ca avem azi un lider sindical al cadrelor didactice, care uite ca din acelasi motiv refuza nu numai postul de ministru al educatiei, ci si o vasta cariera politica comparabila cu a lui Miron Mitrea!

Este dl deputat PDL Catalin Croitoru. Citam din Ziua:

Potrivit unor surse politice citate de Antena 3, ministrul propus pentru Educatie, Catalin Croitoru, a renuntat la nominalizare, din cauza propunerii de buget alocat Ministerului Educatiei.

Informatia este confirmata si de surse sindicale, potrivit carora Catalin Croitoru, propus la conducerea Ministerului Educatiei, va renunta la aceasta functie din pricina faptului ca bugetul estimat pentru invatamant in 2010 este chiar mai mic decat cel de anul acesta si nu isi poate pune in aplicare proiectele pe care si le propusese.

„Se pare ca bugetul din 2010 va fi chiar mai mic decat anul acesta, iar Catalin Croitoru nu este omul care sa promita ceva ce nu poate realiza. Noi am avut mai multe discutii zilele acestea cu dumnealui si s-a aratat dezamagit de faptul ca proiectele sale de reforma nu ar putea fi puse in aplicare si prefera sa incerce sa faca tot ce se poate pentru invatamant prin prisma functiei sale in Comisia de invatamant din parlament, prin proiecte de lege reformatoare”, au explicat, pentru NewsIn, sursele citate.

Marxist occidental gandind, oligopedagogia se va curma in RO doar atunci cand cleptocratia (burghezo-mosierimea) detinatoare a capitalului majoritar va intelege ca rata plusvalorii exploatarii omului de catre om va fi cu atat mai banoasa cu cat forta de munca proletarizata va fi instruita mai apropiat de standardul euroatlantic.

Deocamdata, prin strategia subsalarizarii cadrelor didactice, impiedicandu-le sistematic si intentionat sa-si procure carti si sa le citeasca, exploatatorii poporului isi asigura pentru emanatia lor politica, adica pluralismul colorat al partidelor, un electorat incapabil sa reziste la manipulare sau la pomana votului.