Clauza minoritatii celei mai favorizate

Burghezia de merit si cleptocratia ar trebui sa solicite clasei politice din RO o strategie unionista limpede, ca a fostilor nostri aliati germani, cea din 1989-1990.
Pe termen lung, nu pot fi decat beneficii si profit pentru toti. Chiar si pentru antiunionisti.
Doctrina ca ne vom uni cum Letonia si Spania, adica in UE, e un mod de a dispretui idealismul tineretului care a rasturnat bolsevismul si la Bucuresti, si la Chisinau. (Dimpotriva, ar trebui stabilite raspunderile politice si intelectuale: de ce Romania nu a recuperat Basarabia!)
Noii Golani au dreptate: e timpul faptelor nu al vorbelor. Poate ca memorabila aniversare in trei culori staruitoare a Unirii, la 27 martie 2009, a alimentat Speranta in perspectiva careia s-au nascut protestele din 6-7 aprilie, cand tineretul a readus Republicii Moldova un viitor european.
Problema cheie a unionismului este cum lamurim minoritatea rusofona ca e mai bine asa. Revine elitei intelectuale romanesti de pretutindeni sarcina de a demonstra convingator ca o ipotetica Uniune Democrata a Rusofonilor din Romania s-ar bucura la Bucuresti de clauza minoritatii celei mai favorizate: ar fi aproape tot timpul la putere in diverse coalitii, cum demonstreaza ultimii nostri 20 de ani de democratie prin precedentul privind Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania.