Alegerile din Republica Moldova

Orice investiţie în publicitate are efect pe termen lung în cum vede Poporul valorile şi nu poate fi vindecată decât prin investiţii încă şi mai mari în ideea contrară.
Mitul Eminescian nu mai funcţionează începând chiar din 5 martie 1998, de când cu Dilema 265, lovit năprasnic de trei generaţii de intelectuali simultan, iar Idealul Unionist nici n-a mai apucat să existe: televiziunile, presa ni se poticnesc încă de la Siret şi nu trec Prutul, iar pe Social Media niciun Like de sperat pe teme chişinăuiene!
Astăzi, Diasporei îi e ruşine de Ţară, Ardealul s-a săturat de regăţeni, harta albastră-roşie a votului Iohannis fiind dealtfel exploatată separatist, şi toţi Miticii fac mişto de moldoveni, cu deosebire de basarabeni!

http://adevarul.ro/news/politica/miticilor-v-ati-ars-1_546cd46e0d133766a80c18a6/index.html
http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/ardeleanul-sabin-gherman-autorul-manifestului-m-am-saturat-romania-In-ardeal-banat-nu-poti-sa-l-bagi-ma-sa-sa-l-pupi-1_545f8a290d133766a8b0f6c1/index.html
http://www.neuerweg.ro/transilvania-edes-heimat/
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Actualitate/44628/Citi-bani-ne-ar-costa-unirea-cu-Basarabia.html
http://www.contributors.ro/editorial/unire-cu-basarabia/

Iată de ce a-ţi alege o identitate literară de basarabean este intelectualiceşte o opţiune existenţială absurdă, EROICĂ, obligatorie!

În preajma unui vot crucial, azi 29 noiembrie, numai platforma Gândul ne sensibilizează în problematica de peste Prut, cu scrutin crucial pentru demnitatea româneasca în UE: http://www.gandul.info/

Alegerile din Republica Moldova nu pot avea decât un rezultat confuz. Mai ales că se poate interveni şi după consumarea lor, în fiuncţie şi de războiul ruso-ucrainean. Raportul dintre investiţia de interes a Rusiei şi cea a României a fost, este, de vreo sută la unu, ceea ce nu poate fi decât derutant pentru universitarii de geopolitică, după cum halucinantă e şi revenirea Autoelitei din RO (12 megaintelectuali, plus 52-53 seismectuali) la colaboraţionismul politicos de tip Rezistenţă prin cultură, numai unionistul George Simion fiind atent la paradoxul că, după sfârtecarea Ucrainei şi ocuparea Transnistriei, Federaţia Rusă vine la Târgul de carte Gaudeamus 2014 ca invitat de onoare:
https://www.youtube.com/watch?v=j92VgGLR9mE&list=UU5gEyyu61h-BwZfkPlpaJDw
http://www.gandul.info/cultura/federatia-rusa-invitatul-de-onoare-al-targului-international-gaudeamus-2014-13502248
http://www.dcnews.ro/imagini-incredibile-din-doua-ari-ue-pentru-nelini-tea-lui-putin_459872.html

În tabăra cealaltă, framântările politicii de cadre Iliescu-Ponta-Vanghelie se rezolvă de la sine. Chiar în postromânismul avansat al Epocii Wash, marile lipsuri literare ale summitului PSD, dupa atâta uz electoral de clişee privind Marea Unire şi Mândria, ţin tocmai de omisiunea de mesaj către basarabeni, să aleagă UE duminică!

Noroc că nici bestsellarii de viziune Boia nu prea trec dincolo de Siret, îndoindu-se des de valorile naţionale, iar ce face Capitala, imită zelos Provincia:
Avram Iancu, erou sau criminal? http://www.historia.ro/numar/historia-nr-113-mai-2011
http://www.atacdeconstanta.ro/articole/3506-avram-iancu-simplu-mercenar-in-slujba-austriecilor.html
Sunt dacii strămoşii noştri? http://www.historia.ro/numar/historia-nr-120-decembrie-2011
http://www.atacdeconstanta.ro/articole/3563-decebal-jefuitorul-rege-al-dacilor.html
A învins Mihai Viteazul la Călugăreni? http://www.historia.ro/numar/historia-nr-100-aprilie-2010
http://www.atacdeconstanta.ro/articole/3493-mihai-viteazul-sarlatanul-ajuns-erou-national.html
http://www.atacdeconstanta.ro/articole/4685-istoria-nemintita-a-transilvaniei-i.html
http://www.atacdeconstanta.ro/articole/4684-istoria-nemintita-a-transilvaniei-ii.html
http://www.atacdeconstanta.ro/articole/4322-viata-plina-de-pacate-a-aventuroasei-regine-maria.html
http://www.atacdeconstanta.ro/articole/4360-falsul-istoric-adevarata-istorie-a-romanilor.html

Numai scriitorii dăruiesc cărţi, le fac accesibile online.
Oamenii politici acordă ajutoare nerambursabile masive, ca RFG pentru RDG:
http://psnews.ro/ce-cadou-facut-klaus-iohannis-lui-vlad-filat/
Tabloidele UE pot tărbăci iar pe români, dacă au ales preşedinte german, dar au ratat nu numai re-Unirea, ci şi aducerea în UE a unei Republici Moldova percepute ca o Românie de Est. Basarabenii s-au cam descurcat singuri pâna acum, cât ne-am îndoit în postromânism de stindardele cu Eminescu şi Ştefan cel Mare. Sau de fezabilităţi. RO încă poate duce o politică pro-basarabeană tăcută, acordând un împrumut nerambursabil Republicii Moldova „pentru integrare rapidă în UE”. Pe culmile unei prosperităţi nesperate, ne puteam permite chiar 2-3 miliarde euro, la o datorie externă de vreo sută, sau măcar direcţionarea unei taxe de solidaritate cum refegiştii pentru redegişti!