Ultimul Marş Unionist şi Cedarea Basarabiei 2016 (4)

Download pdf * Camelian Propinatiu – Ultimul Marş Unionist şi Cedarea Basarabiei 2016

4. Ecranacii, editorialiştii şi postacii în alertă maximă, iar naţionaliştii în spumele pizmei

– Nu e suficient să-l arăţi pe Simion prelucrat de jandarmi până la chiloţi. Ecranacii trebuie să explice norodului cum trebuie văzute imaginile. Ca şi cum ecranul ar fi murdar. La democraţia de prin 1998, cu acceptarea în emisiune a telefoanelor, a mesajelor SMS, s-a renunţat demult, preferându-se telespectatori pasivi, cel mult dătători de pupici Facebook.
– Da, dar nu numai ecranacii de seară ci şi editorialiştii de dimineaţă s-au preocupat de demascarea şi demitizarea lui Simion. Aici îşi aduce o preţioasă contribuţie denigratoare şi obişnuita trenă de postaci, amatori sau foarte instruiţi în RO, MD sau în alte ţări.

– Mda, nasol, domnule Bazalau! Pentru experţii noştri în scenarită, ai crede că chiar Al treilea Război Mondial era să înceapă de la nişte pantaloni sfârtecaţi în recentul Marş Unionist, indezirabil în postromânism: http://propinatiu.ro/carti
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21371358-kazaciocul-unirii.htm
http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/cui-ii-foloseste-diversiunea-liderului-unionist–-opinie-431257
http://www.ziare.com/stiri/eveniment/unionismul-otravit-1440855
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/imagini-exclusive-instigati-sa-deturneze-marsul-unirii-594319

– Nu se sperie prutonistrenii de impactul cu jandarmii! Cu îngrijorare că li se taie sensul, ce au văzut însă prin televiziuni şi reţele, la Bucureşti, alegătorii lui Dodon a fost dispreţul pentru unionism acum, la nivel de ecranaci, bloggeri şi postaci.
– Cărţi vechi pentru Basarabia în amărâte lăzi de carton pentru banane.
– Trend consternant, urmând tocmai promisiunea Dodon privind interzicerea unionismului! Ca la bursă, mulţi bucureşteni carierişti au înţeles că mişcarea nu mai rentează! De unde adâncirea serioasă a Prutului şi rărirea de noiembrie iarnă a florilor!
– Foarte şeruit anti-Sandu rămâne în MD celebrul monolog antibasarabean B1TV al lui Radu Banciu (300 000 vizualizări pe Odnoklassniki), nu scenele cu jandarmii şi câţiva lideri unionişti: https://www.youtube.com/watch?v=bK6hiI1XDLY
https://ok.ru/video/34777205492

Ciudată echipă a adunat Rareş Bogdan pentru dojenirea lui Simion la Realitatea TV! Oana Stănciulescu, măcar prudentă. Nu şi revoltaţii: Ghilezan, Oreste, Bichir. Teologul, poate şi sub influenţa parabolică a istoricului religiilor Pleşu, modelează băbeşte re-Unirea cum ar fi bărbatul şi muierea când să se cunune, trebuie să vrea şi ea, altfel e viol. Replica lui Simion, acceptat doar să telefoneze de pe-afară, e devastatoare: femeia trebuie să fie cucerită!.
Să dai cu cianura gazetărească în unionişti e un obicei mai vechi al presei noastre de a pocni mitingiştii şi eşti obligat să scotoceşti prin cele arhive, nimerind peste unele poziţii şi atitudini uitate: http://mariusghilezan.ro/baieti-anarhisti-mai-aveti-de-huiduit-pana-in-2019-daca-tot-faceti-jocurile-ungurilor.html
La noua Românie liberă, temătorul de jocul ungurilor Ghilezan publică însă alături de celebrul Sabin Gherman, al cărui viral separatist M-am săturat de România s-a reactualizat de când Oradea şi Clujul se delimitează UDMR-ist de Bucureşti:
http://asapteadimensiune.ro/texte-%E2%80%98celebre%E2%80%99.html
http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/panouri-provocatoare-ale-udmr-pe-strazile-orasului-salvam-oradea-de-bucuresti-130116.html
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alegeri-parlamentare-2016/afisul-salveaza-clujul-de-bucuresti-dat-jos-de-politia-locala-595762
http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/laszlo-tokes-a-arborat-drapelul-regiunii-partium-la-biroul-sau-de-europarlamentar-124561.html

Tot pe net găseşti că Florian Bichir se armonizează cu Ghilezan şi despre Roşia Montană, nu doar antiunionist acum: http://www.evz.ro/1060166.html
Sau că însuşi Rareş Bogdan a vizitat Noua Zeelandă când cu Roşia Montană:
http://ziuadecj.realitatea.net/editorial/m-am-intors-ieri-din-noua-zeelanda–49684.html
În fine, Cozmin Guşă tot de la Realitatea TV, e criticat pe net cu argumente Dughin pentru ascensiunea lui Marian Munteanu:
http://inliniedreapta.net/cozmin-gosu-miscarea-eurasia-si-ascensiunea-lui-marian-munteanu/
Cititorul ameţeşte de tot citind ce zice, parcă plagiind ca epigon pe Mircea Badea, şi filosoful Oreste despre unionistul Băsescu: îl face kaghebist nedemascat, tot agent al Rusiei, care „latră cu bale‟ la Iohannis şi Cioloş, poate scapă de puşcărie! „Profitând de realitatea că toţi românii de bună credinţă îşi doresc Unirea cu Basarabia, câţiva agitatori cu soldă în ruble şi alţi diversionişti plătiţi din poşeta doamnei Udrea sau din borseta cucuvelei Ghiţă au făcut un circ mediatic grotesc în încercarea de a decredibiliza autorităţile statului român: abaterea de la traseul aprobat, forţarea violentă a cordonului de jandarmi, isteria făcută în faţa camerelor de vederi a unora care ţipau că Guvernul nu îşi doreşte refacerea graniţelor României Mari, ocuparea Pieţei Universităţii cu corturi şi pancarte n-au avut alt scop decât acela de a netezi calea către opinia publică a unor manipulatori mârşavi, gata oricând să otrăvească mentalul colectiv, pentru a-şi atinge, nu obiectivul sfânt al Unirii ci consolidarea unei poziţii împotriva statului de drept. Nu dragostea de Ţară îi mână în luptă pe aceşti ordinari ci teama de puşcărie!.‟
http://codulluioreste.ro/capitanul-de-cursa-lunga-de-pe-axa-washington-londra-bucuresti-vroia-de-fapt-sa-ajunga-la-moscova/

La Antena 3, în baza tradiţiei unui partid umanist, Dana Grecu şi Radu Tudor îl acceptă ceva mai mult pe George Simion, nu totuşi în studio, tot de la distanţă, dar videochat, provocându-l însă brusc să explice legătura dintre Marşul Unionist şi… afişele separatiste antibucureştene ale UDMR!!!
[Tot la A3, cea mai simpatică dintre crainice nu se poate abţine să nu comenteze ştirea că Simion invită pe premierul Cioloş pentru convorbiri la ora cutare: poftim, i-a făcut şi program!]

– Pesemne pentru ca şi Televiziunea Naţională, care l-a primit în studio, să mai înveţe de la A3 sau RealitateaTV cum George Simion trebuie ţinut afară, să asculte el de la moderatori sau invitaţi ecranaci încruntaţi cum e cu primejdiile unionismului, nu să-şi exprime poziţia din studio, s-au unit PNL şi PSD să anuleze taxa radio-tv, lichidând mica independenţă de finanţarea guvernului şi implementând pe vecie slujul!
https://www.youtube.com/watch?v=ORIXU5vtnn4
– Această cruciadă a copiilor i-a deranjat pe politicieni de la plăcuta negociere a listelor de eligibili, dar pe naţionalişti i-a enervat de-a binelea, deoarece se lăfăiau în confortul că iubirea de Neam se reduce la chat, la ce comunicate postezi şi la colectarea de like-uri.
Pubintelectualii pe care îi ştii că au beneficiat de finanţări occidentale: ori se fac a nu observa evenimentul, ori îl critică de-a dreptul pe Simion ca făcând ori jocul lui Putin, ori al PSD, ori chiar al minipartidelor PRU, PMP, Alianţa Noastră…
– Dacă soroşiştii fără adversar, a căror listă n-o are nimeni, or fi neutri, ignoră mica altercaţie, foarte lătrători îmi par naţionaliştii răzleţi, invidioşi pe Alianţa 2012, singura mişcare civică ce va intra în istorie alături de MPU 1990, fiind dealtfel o MPU2 încă de pe când s-au grupat Noii Golani!
– În Epoca Wash, nu prea mai avem decât politicieni civici, nu voluntariat, aşa că riscăm să trimitem iar, ca în 1989, tineretul să se confrunte cu scutierii pentru marile Idei. Incidentele se vor uita repede, Grig, iar ca surpriză a testului politic, cine răscoleşte ca scriitor Facebookul, constată că cele mai dure atacuri la Marşul Unionist, văzut orbeşte oranj nu tricolor, au venit dinspre o specie de naţionalişti capabili a reconstitui, ca la MPU în 1990, ce înseamnă profesionism securist în materie de filaj, provocări şi denigrare!
– Ce mă surprinde, Dora, e că semnificativ de mulţi şi importanţi din cei ce dau pupici la ciclul de clipuri Fbk „Provocatorii mănâncă banane‟ sheruiesc şi anumite materiale naţionaliste, semn că văd în George Simion un rival pentru Marian Munteanu, căruia înstrăinarea voturilor unioniste poate să-i fie fatală, de să intre doar UDMR în parlament, unde aritmetic nu e loc şi de PRU-ul lui Bogdan Diaconu!
– În istorie ca şi în politică, există doar intelectualii care se pot exprima public, pubintelectualii. Dacă ei o fac din proprie iniţiativă, din voluntariat, din convingere, e OK.
De un intelectual plătit, eventual după solicitarea finanţării sub o formă sau alta, e însă aproape imposibil să te apropii. Dacă vii ca adversar de idei, polemica e fără sens, pentru că nu poate să şi le schimbe, fiind deja ale altui proprietar. Dacă vii ca prieten de idei, e şi mai greu contactul, începe să mârâie că e ciolanul lui.
– Literatura istoriei arată delirul că nu există încăierare pentru supremaţie mai feroce decât la extremişti. În viitorul parlament, cele două partide româneşti de demagogie naţionalistă s-ar submina reciproc, domnule Bazalau, şi pesemne vor pica amândouă încă de la vot, cum au păţit la precedentul scrutin Béla Markó şi László Tőkés, dar maghiarii nu vor repeta eroarea şi probabil nici nu vor mai lucra în Secuime, ci în Partium, între Secuime şi Ungaria!
– Atenţie că de rezultatul alegerilor din 11 decembrie (ziua lui Soljeniţîn, Dora!) depinde ce guvern va aniversa de bine de rău în 2018 Alba Iulia, iar în 2020 va asista înghiţind în sec a parastas de fiţe la cum fraţii maghiari deplâng Trianonul!
– Păcat! Cucerind voturile unioniştilor prin preşedintele Băsescu, căruia Dodon vrea să-i anuleze una din două cetăţenii, PMP intră mai uşor în parlament decât grupările Diaconu şi Munteanu, încât e posibil să n-aibă UDMR interlocutori, mărind plictisul politic.

– Cine era ăla?
– Era expert în argumentarea imposibilităţii recuperării Basarabiei!
– E o datorie de conştiinţă a pubintelectualilor, a intelectualilor publici care contează, să demaşte zi de zi şi seară de seară şopârlele profesioniştilor, îndeosebi pe ale ecranacilor, mai ales când pe canale opuse par a folosi acelaşi şablon de obiecţii! Postacii nu sunt chiar aşa primejdioşi.

Un blogger militar tot de la Adevărul, obţine like-uri cam cât filosoful Andrei Pleşu, într-o relatare care vede în mitingişti: un june cu un mare Tricolor, un imberb, o Cosânzeană, cu păr de amazoană, picioare lungi şi o portavoce… Evident peiorativ, din moment ce pe Stănculescu, pe când încă mai putea fi graţiat, îl percepea măreţ, ca meritând a fi… generalissim.
http://www.ionpetrescu.ro/2010/12/19/de-ce-nu-este-gratiat-generalul-stanculescu/
http://adevarul.ro/news/eveniment/nu-asa-unirea-1_580b88b65ab6550cb8ce86a6/index.html
Jandarmii au fost prea blânzi: „În SUA, unde am fost, pentru nerespectarea traseului aprobat, toţi manifestanţii care s-au abătut de la traseu ar fi fost săltaţi pe sus de poliţia americană, fără nicio negociere la faţa locului.”
[Apropo de generalissim, chiar în patria noastră, există o serioasă tradiţie decembrie 1989 – iunie 1990 a potolirii tineretului de către adulţi!!!] [Dispreţul cosmopoliţilor că recităm din Eminescu şi Vieru!]
[Cine urmăreşte pe Fbk imaginile realizate de manifestanţi observă înfiorarea şi interesul acestora pentru dotarea a numeroşi jandarmi cu pistoale, poate şi cu muniţie de război, ca şi cum ar fi avut într-adevăr a se confrunta cu turbulenţi ca-n USA, unde portul de armă de către cetăţeni e fapt divers.]
Nu aşa se face Unirea: „Ceea ce am văzut astăzi a fost transformarea unei manifestaţii democratice, frumoase, în isteria unor juni cam de prea multă vreme neduşi pe la cosânzene.”
[Hopa! Hai, să-i lăsăm pe adulţi să facă din Unire cât pot face şi la cosânzene!]

G.C. din Năpădeni mai ţine minte un şoc de când au intrat omuleţii verzi în Crimeia şi a urmărit telejurnalul de ora 20 TF1 (încă era cosânzeana Claire Chazal la timonă): a luat notă de prezenţa în studio nu a unei evromaidaneze din Kiev, ci a unui istoric rus, lămuritor pentru francezi de dreptatea schimbării de graniţă. De aici şi curiozitatea pentru ce se spune în Dilema, de către un editorialist cu siglă RFI în fundal:
http://dilemaveche.ro/sectiune/pe-ce-lume-traim/articol/de-ce-romania-nu-poate-cere-basarabia

[Acelaşi clivaj între generaţii, doar că miştoul cazon de imberbi e înlocuit cu zeflemea de cafenea maoistă.] „A fi patriot nu te scuteşte de la a fi şi inteligent. Mai rău, patriotismul dublat de naivitate este cea mai bună invitaţie pentru ticăloşi de a prelua iniţiativa.” „Poate că doar vârsta şi insuficienta cunoaştere a realităţilor lumii în care trăim i-au făcut să ceară ceea ce au cerut. Poate că doar teribilismul i-a împins să se încaiere cu forţele de ordine şi să-şi instaleze corturile, pentru o noapte, în Piaţa Universităţii. Poate.” „Cu părere de rău, îi transmit domnului Simion, liderul acestei organizaţii, despre care am înţeles că are un master în istorie, că istoria nu este relevantă în relaţiile internaţionale, oricât de patrioţi am fi.”
[Obiecţii corecte:] „cerinţa ultimativă a tinerilor din Acţiunea 2012, ca instituţiile statului român să-şi asume în mod oficial obiectivul unirii, este de neacceptat.” „România nu-şi poate asuma desfiinţarea unui stat vecin, recunoscut de comunitatea internaţională şi pe care ea însăşi l-a recunoscut.” [Unde e manipularea: nimeni nu e tâmpit să formuleze nediplomatic, agresiv, proiectul de Ţară; cel mult se va plagia modul în care se lucrează la Budapesta!]

Dealtfel, din cercurile unioniste, avem detalii privind abordarea responsabilă a chestiunii:
http://adevarul.ro/cultura/istorie/ce-vor-unionistii-declaratie-aprobata-parlament-partidele-aprobat-intalnirea-1_580c7a6e5ab6550cb8d3b6bd/index.html

„Este necesară o simplă rezoluţie votată de parlamentari şi prin care să se ofere o perspectivă unionistă cetăţenilor Republicii Moldova, bineînţeles că în limitele dreptului românilor de dincolo de Prut de a-şi alege singuri viitorul, nu prin forţă.”
„La ce ar folosi o astfel de rezoluţie? În primul rând, lasă poarta deschisă şi invitaţia făcută pentru românii de dincolo de Prut. Deşi rezoluţia ar avea mai mult o notă simbolică, în realitate se vor produce consecinţe şi juridice deoarece oferă celor de dincolo de Prut pârghiile necesare demarării strângerii de semnături pentru un referendum organizat în 2018.” [Ceva în genul că, dacă cetăţenii Republicii Moldova, de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni, cum e la o nuntă şi a cerut teologul de la RealitateaTV lui Simion, vor solicita re-Unirea, RO nu-i va sictiri ca pe nişte milogi!]
– Practic imberbii şi Cosânzenele au presimţit mai bine decât adulţii dodonizarea, Cedarea Basarabiei 2016.
– Totul e folosit contra unionismului, inclusiv expulzarea lui Simion din MD, când a cerut lui Ponta să facă ceva. Pe scurt, dl George Simion, la 30 de ani, e un potenţial preşedinte şi ar trebui să i se asigure protecţie specială, fie şi una discretă, nu să fie lovit şi de presă. A-l prezenta drept pion Ponta nu e corect româneşte, deoarece scrisoarea către premier în momentul expulzării pe 5 ani din Basarabia seamănă cu o, ticălos exploatată, adresare similară către Ceauşescu a dlui Pleşu, persecutat tot de bolşevici, pentru Meditaţia Transcendentală. Nu trebuie pedepsită formula Basarabia e România doar pentru că diferă de canon în postromânism:
http://www.news.ro/cultura-media/lucian-boia-ambasadorul-american-la-chisinau-a-facut-o-afirmatie-corecta-basarabia-nu-e-romania-video-1922400003002016091315559736

Angela Mungiu-Pippidi: „Şi de ce, nici când pierdem, nu spunem clar că am vrut să pierdem, că a fost o strategie deliberată, dovadă aplauzele prin presă la arestarea celor de la Acţiunea 2012 şi regia elaborată cu care ne ocupăm de Transilvania, unde nu e nici o problemă, chiar zilele astea?
http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/de-ce-nu-avem-nici-o-scuza-ca-am-pierdut-moldova–opinie-433176