Pot fura penalii Revoluţia din Februarie 2017? (3)

Download pdf * Camelian Propinatiu – Pot fura penalii Revoluţia din Februarie 2017?

3. Bilanţul imediat al Revoluţiei Anticorupţie şi Antinesimţire

Amploarea implicării cetăţeneşti la Revoluţia din Februarie depăşeşte numeric şi zonal (câte oraşe inflamate) pe aceea a Revoluţiei din Decembrie, dacă nu ţinem seama de entuziaştii ieşiţi din case abia după elicopterizarea dictatorului. Cine zice că nu e Revoluţie, să observe că acest Februarie nu s-a terminat şi intrăm în înnoirile de primăvară cu o conştiinţă nouă, aceea că totuşi suntem în stare de ceva, contrar postromânismului cum că n-avem trecut, deci nici viitor. Istoria mai depinde şi de noi, nu numai de şmecherii care ne cred fraieri.
Această Revoluţie Luminoasă e pornită contra corupţiei, dar prin prezenţa masivă în stradă a tineretului, a românilor culţi şi performanţi, ea spune şi altceva: că societatea românească trebuie să iasă din înapoierea risipirii energiilor pe combaterea unor găinării, fie ele şi cât elefantul, şi să treacă fără preget la rezolvarea problemelor fundamentale din EduCultură, anume occidentalizarea Infrastructurii Intelectuale şi saltul la secolul XXI, unde ţinta săgeţilor civice nu mai e hoţia, ci incompetenţa, de la plagiat până la decizia fantezistă şi prostia promovată cu pile.

Istoria o facem noi şi o scriem tot noi, dar ca literatură. Nu toate revoluţiile franceze sunt ca cea din 1789. E revoluţie şi cea din 1830, când mânia cetăţenilor a explodat tot de la nişte… ordonanţe abuzive şi tupeiste: https://fr.wikipedia.org/wiki/Ordonnances_de_Saint-Cloud
http://www.gazetademaramures.ro/revolutia-pariziana-din-1830-15311
Cine nu e de acord cu părerea ta că Revoluţia de Catifea din Februarie, adică Revoluţia Anticorupţie, a fost revoluţie, băgând spaima în tâlhari, gazde de hoţi şi prostituate de toate profesiile, e de preferat să-l ştergi de pe lista ta de Friends, pentru că se va convinge singur singurel în viitorii zece ani, că RO a trecut ireversibil, prin occidentalizarea Infrastructurii Intelectuale, de la disuasiunea asocierii politice în vederea săvârşirii mai ales noaptea de infracţiuni banditeşti, la diminuarea Incompetenţei în toate domeniile de activitate, cu pivotul lor administraţia, unde recuperarea pagubelor şi prejudiciilor e, de regulă, mai încâlcită şi mai vastă decât la marea corupţie.

Că a fost şi este Revoluţie o dovedeşte despărţirea apelor, a oilor de capre, a grâului de neghină. La 1989, mai era oarecare condescendenţă pentru cotizanţii de partid. La 2017, a mai fi de partea corupţilor şi populiştilor înseamnă adesea ruperea relaţiilor, iar Dragnea a agravat sciziunea neanunţând compensaţiile generoase ce le va da guvernul Grindeanu feseniştilor arţăgoşi, care au fost expulzaţi recent de pe listele de Friends cu zecile de mii, cum şi Tăriceanu a greşit că n-a desecretizat evaluarea Meleşcanu a cam câte miliarde euro fonduri europene se pot bloca în caz că, Boje moi, revine Corupţia la putere în RO cu ostentaţie cocalară, în contextul probozirii ambasadorilor occidentali şi al crivăţului încălzit de încurajări ale euroscepticilor ce bate de peste Prut.

Vrem, nu vrem, Revoluţia din Februarie 2017 o clarifică definitiv pe cea de la 1989. De fapt, în decembrie, de regulă bolşevicii, scutiţi de a da pomeni electorale, băgau totuşi de mâncare de Sfintele Sărbători, nu era chiar atâta foamete cât să nu mai suporţi regimul. Se premiau cu prime nesimţite şefii, piloşii şi fruntaşii pentru depăşirile de plan anual, că era întrecere socialistă, nu economie concurenţială. Şi în 16-22 decembrie 1989, revolta şi protestul generalizat au izbucnit ocazionat de violarea în grup a justiţiei: întâi trimiterea unui disident timişorean în domiciliu forţat la Mineu, apoi deschiderea iresponsabilă a focului împotriva unor demonstranţi paşnici.
Românii se bat de regulă pentru principii, nu pentru jucării. De pildă, dupe net (căci rar tânăr să descarce pdf-urile Istoriei Naţionale de aici: http://digibuc.ro): „Limba lor [românilor] n-a putut fi extirpată deşi sunt aşezaţi în mijlocul atâtor neamuri de barbari şi aşa se luptă să nu o părăsească în ruptul capului, încât parcă nu s-ar fi luptat atâta pentru viaţă cât pentru o limbă.” (Antonio Bonfini 1434–1503, umanist italian care a scris despre istoria Ungariei)

Neamul Românesc preferă să facă istorie majoră. Ceea ce după unii „refulzaţi‟, frustraţi refulaţi după refuzarea la export, e imposibil dacă pe la ţară ai closetul în curte, nu lângă bucătărioară în micuţa garsonieră. Democraţia directă a Străzii s-a aplicat tocmai când noua putere acordase ajutoare, pensii, burse, creşteri, gratuităţi, scutiri de taxe şi alte pomeni electorale bătând orice record. Dar Poporul, contrar tuturor scepticilor şi bestsellarilor postromânismului, ca de atâtea ori în istoria sa milenară, s-a ridicat la luptă, iarăşi gata să-şi jertfească tineretul, nu pentru un trai mai bun, domnilor, ci pentru Dreptate!
Filosofii mai atenţi ai tuturor popoarelor au zis atunci la Revoluţia de Catifea: bravo, naţiune!

Un excelent bilanţ al certitudinilor deja impuse de Revoluţia Anticorupţie:
Florin Negruţiu – Banii, viața sau mustața? Dedic acest articol celor care #rezistă
https://republica.ro/banii-viata-sau-mustata-dedic-acest-articol-celor-care-rezista
De subliniat ca deosebit de importantă în perspectivă, această noutate privind finanţarea din publicitate a televiziunilor de campanie electorală permanentă:
„Tot pentru prima oară, unele multinaționale, care operează marile bugete de publicitate în România, se întreabă dacă merită să finanțeze otrăvirea deliberată a populației cu știri false sau dacă e o afacere să fie demonizate pe banii lor.‟

După cele 5 zile de Revoluţie de Catifea, cine face observaţie romanescă asupra disputelor din microgrupurile care compun uriaşul protest (mulţi corporatişti) ar propune următorul enunţ pentru întrebarea Referendumului: „Sunteţi de acord cu înăsprirea pedepselor pentru ca România secolului XXI să poată trece de la combaterea Corupţiei la diminuarea Incompetenţei în administraţie?”
Eventual: „Sunteţi de acord cu noul punct 8 al Proclamaţiei de la Timişoara (Fără penali în demnităţi publice)?”.

Una dintre consecinţele cele mai supărătoare ale Revoluţiei pentru cine stăpâneşte Primăria e că s-ar fi putut iniţia de către Autoelită şi o petiţie să mutăm Capitala în Ardeal spre Vişegrad sau înapoi la Iaşi spre Chişinău, Bucureştiul fiind un spaţiu de protest tot mai nesigur. Asta, apropouar de fesenistul atac al ultraşilor asupra demonstraţiei revoluţionare din 1 februarie, lăsând impresia în România iliesciană că Piaţa Universităţii, ca în 13 iunie 1990, atacă banditeşte ca legionarii televiziunea tovarăşului – o ce cuvânt frumos! – Răzvan Theodorescu: Dragnea, nu uita, noi suntem de partea ta!
Tele-Electoratul are, vasăzică, de meditat la maturitatea politică PSD-ALDE de a emite ordonanţe de graţiere şi nepedepsire a unor infracţiuni, când uite că existau grupuri organizate de agresori capabile să-i atace operativ 1) televizat 2) pe jandarmi 3) chiar în piaţa Guvernului, 4) fără jenă de 150 000 bucureşteni care demonstrau paşnic, creativ, patriotic şi inteligent!

Iacă dar, de ce trebuie să ne gândim, în ceasurile noastre de tihnă, că oamenii de cultură sunt cei dintâi chemaţi de Providenţă ori să contribuie la Revoluţia Anticorupţie, ori să aleagă a fi contra fie şi din solidaritate scriitoricească PSD. Aşa că a postat şi Propinaţiu ici-colo ce-a auzit din frământările Poporului, în Piaţa Victoriei, într-o Capitală slăvită pentru penuria de closete publice: „Dl acad. Nicolae Manolescu poate că ar trebui să întrunească de urgenţă Comisia de Monitorizare, Suspendare şi Excludere a Uniunii Scriitorilor din România, formată din Mircea Mihăieş (Preşedinte), Adrian Alui Gheorghe, Gabriel Coşoveanu, Daniel Cristea-Enache şi Răzvan Voncu (membri) pentru a pune 5 minute în discuţie lipsa de umanism imputată dnei primar general, poeta Gabriela Firea, care la una sută mii de doamne şi domnişoare, adesea mamă şi copil, participante la istoricul protest, nu s-a preocupat de să asigure toalete ecologice, bărbaţii mai descurcându-se ca boschetarii!‟
Şi solidaritatea scriitoricească a funcţionat ca la nomenclatura ceauşistă, nimeni nu a luat în serios, chiar incitat, certarea unei colege. (Şi n-a fost numai lipsa toaletelor sau prezenţa ambulanţelor măcar ca la un bâlci sau la un meci: manifestanţii cred că deliberat au fost ţinuţi în mai mult întuneric decât meritau.)
Simptomatic că cea mai pesedistă replică primită, la gluma al cărei tăiş e spre luptele din intestinele Uniunii, a sunat aşa: „Se poate în pungă, ca animăluţele de companie, mai aveţi să faceţi sex!”

Odată apărută a cincea putere în stat, Democraţia Directă, anume Giganticul Forum al Protestului, reunind RO, RR şi DRO (România, Românii din jurul României şi Diaspora Românească), enervarea baronilor şi mogulilor e cu spume, deoarece vigilenţa Poporului e acum trează la orice mişcare mai jmecheroasă şi se pierde de la furat infinit mai mult decât se subtiliza prin Ordonanţele lui „Ciordache‟. Ci o ceată de analişti sunt îngrijoraţi că hoţia este ascunsă peste tot şi că tineretul se bătu cu ceaţa unor ordonanţe scandaloase, în spatele cărora se unelteşte altceva, de pildă Ordonanţa 9 având efecte incontrolabile, iar alte uneltiri ţintesc castrarea bărbăţiei mecanismului nostru judiciar, prin desfiinţarea mascată a DNA:
http://revista22.ro/70260214/psd-amaneteaz-bugetul-rii-pentru-100-de-ani.html
http://www.euractiv.ro/justitie/surse-guvernul-pregateste-contopirea-dna-si-a-diicot-intr-o-singura-institutie-6594

Certitudini. PSD, cu 3 milioane de votanţi a crezut că îl poate înfrunta pe Iohannis, cel votat de 6 milioane de români ai săi. Suspendarea visată de fesenişti e imposibilă, iar realegerea profesorului sibian foarte probabilă. Nu e nevoie de propuneri fanteziste pentru reconciliere naţională, ci de sprijinirea PSD-iştilor curaţi, necăjiţi că sunt siliţi la o complicitate dezagreabilă. Unii chiar merită reprimiţi pe listele de Friends.

Sondaj independent, repede contestat – PSD este cotat cu 31% din voturile populaţiei, PNL 17%, USR 7%, ALDE 2% / Număr uriaş de nehotărâţi:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21610729-sondaj-independent-psd-este-cotat-31-din-voturile-populatiei-pnl-17-usr-7-alde-2-numar-urias-nehotarati.htm
Ce îngrijorează aici: nehotărâţii nu au de ce îmbrăţişa o opoziţie care n-a chemat oengeurile să constituie împreună Frontul Naţional Anticorupţie.

S-a mai vehiculat, pe surse, apariţia unor frământări în PSD cu vreo 14 parlamentari, ce-ar vrea să se delimiteze. Iar Mihai Chirică, primarul PSD al Iaşiului a declarat că e nevoie de un nou leadership în partid.

Un morcov are şi al treilea partid fesenist, UDMR, un al patrulea putând fi cel al tot mai ambiguului Băsescu, care are glume cu marii penali şi e un familiar la RTV. Chiar râzi cu lacrimi! Finalul căderii Moţiunii. Frica de solidarizarea cu Revoluţia Anticorupţie: aleşii UDMR, PSD, ALDE au interdicţie de a vota de la partid, să nu existe transfugi! Cine a răguşit în frig nu va uita, ca deplasat de veselă, ca râsul la mormânt, nici va ierta şueta finală Băsescu (fără cetăţenia basarabeană) – Tăriceanu (lăudat de Sputnik), încât nu te-ai mira, dată fiind prăpastia dintre clasa politică şi Popor, dacă chermeza ar fi continuat cu un chef la Scroviştea, Iliescu mai chemând pe Roman şi Năstase, nu încă şi pe Voiculescu.

Dacă pentru nişte ordonanţe au ieşit 300 000 de români în Piaţa Victoriei, dar pentru crearea unui Kosovo în Ardeal!

Înăbuşirea Revoluţiei din Februarie ar avea consecinţe comparabile cu 3-4 Mineriade cât aia din 1990, proiectată de Emanaţia Rusofonă să evite ca aniversarea, în 26 iunie 1990, a 50 de ani de la Răpirea Basarabiei, să nu transforme recentul Pod de Flori de la Prut într-o re-Unire.
Groaza supremă e şi acum una de incertitudinea geopolitică. Nimeni nu mai are încredere în fesenism. Tânăr dornic a nu emigra, ci a investi aici un proiect de viaţă, ai în vedere şi mutarea României din UE-NATO, noaptea pe fulgerătură putându-se visa la o Axă Putin-Dragnea-Erdogan. Dealtfel, Sputnik toarnă gaz peste foc, atribuind un ROexit lui Tăriceanu, după ce Meleşcanu l-a bruscat pe ambasadorul american şi i-a beştelit pe cei vest-europeni:
https://ro.sputnik.md/politics/20170204/11108822/tariceanu-ue-dezamagire.html
Oricum, din aceste frământări se va isca un nou val de emigrări ale inteligenţei tinere.
Decizie nepatriotică şi probabil nejustificată. Nu văd cum urmaşii burgheziei feseniste ar avea interese contrare economiei de piaţă, plăcerilor Occidentului, încât să conteste consensul iliescian UE-NATO de la Snagov:
http://supervizor.ro/stefan-valentin-dragnea-detine-firme-cu-afaceri-de-20-milioane-euro-achizitionate-in-ultimii-3-ani/
Până la desfiinţarea DNA şi faza ROexit, Revoluţia anticorupţie este alimentată de suspiciunea privind ghemul juridic încâlcit din incompetenţă sau viclenie de noua putere.
E clar că Revoluţia Anticorupţie din Februarie generează zi de zi o altă Românie, în care până la urmă şmecheriile feseniste nu vor mai avea loc de atâţia demonstranţi!

Revoluţia Anticorupţie din Februarie 2017 îşi va arăta roadele în viitorii 10 ani, către 2030 nici măcar publiciştii occidentali plătiţi de Duşmania nemaiîndrăznind să ne conteste apartenenţa la UE-NATO. Nu e treaba României că s-au certat interesele financiare între ele şi că Marea Britanie a preferat să joace insular scontând să-şi păstreze un maxim din avantajele integrării. Oricum, UE va exista, măcar, cum o zis-o vreun facebookariu, pentru ca Germania să fie putere mondială!
Tinerii frumoşi din stradă, tot atât de frumoşi ca cei din 1989, dotaţi cu mijloace de informare globale se pot convinge că Revoluţia Anticorupţie din Februarie face istorie mondială.
„The Trump administration should consider such progress before proposing to trash the European Union.”
https://www.washingtonpost.com/opinions/global-opinions/from-romania-an-encouraging-sign-for-democracy/2017/02/07/45950c6a-ed60-11e6-9973-c5efb7ccfb0d_story.html?utm_term=.3073832bb282

Dan Dungaciu: Protestele din Piaţa Victoriei şi proiectul de ţară
http://adevarul.ro/international/europa/exclusiv-dan-dungaciu-protestele-piata-victorie-proiectul-tara-1_589c8e265ab6550cb84d044d/index.html
„Cel mai semnificativ material dedicat protestelor din România este cel al filosofului şi scriitorului francez Gaspard Koenig publicat în Les Echos. (…)Ideea că statul trebuie, înainte de orice, să emancipeze individul de sub tutela lui. Într-o epocă a maselor, a revoluţiei numerice, noi trebuie să pregătim lumea, o lume deschisă unde autonomia individului şi cooperarea spontană înlocuiesc structurile centralizate. Iar ceea ce a văzut Gaspard Koenig la Bucureşti este ilustrarea viziunii sale şi a proiectului GenerationLibre!‟
„Une mer de téléphones portables éclairant la nuit comme des lucioles: la Roumanie, debout contre le populisme et pour l’Etat de droit, nous a montré ces derniers jours le chemin de la démocratie.‟
http://www.lesechos.fr/idees-debats/editos-analyses/0211780855807-la-lecon-anti-corruption-des-citoyens-roumains-2063200.php

Florin Negruţiu: „Protestul oamenilor, amplificat de la o zi la alta, i-a luat pe toți prin surprindere, cu atât mai mult cu cât vorbim despre una dintre puținele revoluții morale din lume. Iar faptul că românii au ieșit într-un număr atât de impresionant în stradă nu ca să ceară salarii și pensii, ci ca să apere idei ca dreptate, justiție, cinste, adevăr face acestei țări un serviciu uriaș. Imaginea acestei Românii este de nerecunoscut. (…) Oamenii aceștia nu sunt – iată – hoții Europei, majoritatea sunt oameni cinstiți, harnici, inteligenți, dispuși să-și sacrifice timpul ca să se opună abuzului, aroganței, sfidării, capabili să rebranduiască chiar ideea de protest în lume.‟ https://republica.ro/revolutia-luminii

Inimaginabil până la răpirea Crimeii, România e azi mai europeană decât grupul de la Vişegrad!
Disperarea corupţilor e mare şi, ca şi la alegeri, ei încearcă să se sprijine pe naţionalişti, nu numai români, ci şi maghiari, într-un mod întortocheat care-i face să fie dependenţi ideologic de Ungaria Milenară, de Vişegrad!
Noi credem că important pentru coeziunea UE ar fi dacă simpatizanţii UDMR de la Budapesta ar putea organiza un eveniment anticorupţie solidar cu marile manifestaţii din România şi ecourile din Basarabia şi Bulgaria. La această Revoluţie Civică Miracol trebuie să ieşim cu Tricolorul şi Drapelul UE, cu simboluri SUA şi NATO. Dacă Primăvara Anticorupţiei trece de la Bucureşti la Budapesta, Varşovia şi Praga, echilibrăm criza Brexitului!
Clasă politică convingătoare nu prea avem. Dar intelectualitatea poate explica intelectualităţii occidentale ce se întâmplă în România, concret de ce anume deja am recuperat stradal decalajul civic faţă de grupul de la Vişegrad, a cărui presupusă poziţie contra noastră e invocată masiv de presa opusă cu o ferocitate de neînţeles Revoluţiei din Februarie:
https://www.dcnews.ro/proteste-guvern-cum-se-vad-manifesta-iile-de-la-vi-egrad_532017.html
http://www.activenews.ro/economie/Cum-se-vede-la-Visegrad-revolutia-anti-PSD-de-la-Bucuresti-%E2%80%9EAsistam-la-revolta-Germaniei-impotriva-unui-guvern-care-incearca-sa-schimbe-unilateral-statutul-de-colonie-a-Romaniei-.-Cele-3-masuri-care-ar-fi-declansat-represaliile-gruparii-Merkel-Soros-140830
http://www.napocanews.ro/2017/02/cum-se-vede-la-visegrad-revolutia-anti-psd-de-la-bucuresti-asistam-la-revolta-germaniei-impotriva-unui-guvern-care-incearca-sa-schimbe-unilateral-statutul-de-colonie-a-romaniei.html
Totodată, trebuie să amintim Occidentului de fraţii noştri maghiari cari, dacă azi votează incredibil pentru Guvernul Ordonanţelor blestemate de Popor, la 26 noiembrie 1991 dimpotrivă, UDMR era cu noi, la înfiinţarea Convenţiei Democrate Române, alături de PNȚCD, PNL, PSDR, PER, PAC, Alianța Civică, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România, Asociația 21 Decembrie, Uniunea Mondială a Românilor Liberi şi alte formaţiuni progresiste, nu reacţionare.