Pot fura penalii Revoluţia din Februarie 2017? (6)

Download pdf * Camelian Propinatiu – Pot fura penalii Revoluţia din Februarie 2017?

6. Cum se fură o Revoluţie de Catifea

Când e foarte incomod un autor obraznic, tot publicistul ştie de la bloggerii Autoelitei, că nu polemizezi cu el, fiindcă îi faci publicitate: ataci cu umor erudit categoria, tipicul, ideea neconvenabilă.
Un complot al tăcerii, natural sau bine proiectat va înăbuşi pesemne şi vigilenţa stradală, fixată la guvern când marile păcate le atrage azi „gazda de hoţi‟, Casa Poporului, prin gravitaţia sa sporită de adăugarea Catedralei.
Superioritatea de tunuri mediatice: unele sunt făţiş cu puterea, altele ambigue, la fel de puţine se află mereu contra puterii. Nu există nicio transparenţă privind jocul patronilor şi te prinzi greu când schimbă tabăra. Uneori, ai impresia că acelaşi organ, dacă preţul este corect, publică şi doctrina X, şi contrariul ei. Frica de mutarea publicului pe alt canal sileşte vremelnic chiar A3 şi RTV la prudenţă faţă de Protest şi chiar la unele critici adresate noii puteri, cu menţiunea că şi noi suntem din totdeauna vajnici critici ai corupţiei, iar naivii se miră şi aplaudă schimbarea de ton!
Dar de îndată ce nu vor mai fi cifre record de manifestanţi şi nimic de Breaking News prin pieţe, ecranacii vor schimba temele, iar presa tema primei pagini, în consecinţă şi forumurile vor discuta altceva decât Revoluţia, deoarece în general trăiesc din bârfă scânteietoare la şeruirea unui material din presă.
Aşa a fost şi după alegerile din 20 mai 1990, când abia bestialitatea Mineriadei i-a mai scos din uitare pe ultimii grevişti ai foamei din Golania.

La prima ochire a cifrelor de la proteste, victoria asupra Corupţiei şi Nesimţirii nu e exclusă. Noua putere, bazată pe 3 milioane de voturi se confruntă cu a preşedintelui ales de 6 milioane de cetăţeni, dintre aceştia mulţi regretând amarnic că n-au mai mers la votare.
Dar fără organizare alta decât consensul fragil privind ora, coregrafia şi locul protestului, feseniştii au de înfruntat un fel de megagloată cu care se vor descurca mai uşor decât după 20 Mai 1990, fiindcă nu-s perspective intelectuale de a le opune iar Proclamaţia de la Timişoara, Alianţa Civică şi Convenţia Democrată, ci doar editoriale de blog şi panseuri Fbk.
Nu poate ieşi de aici decât reflux: deziluzie, lehamite, ură de sine şi mai ales alt val de emigrări. Pierdem nu numai olimpicii, pierdem şi candidaţii de olimpici!
Ce urmează? Resemantizarea, pocirea sensului Revoluţiei de Catifea din Februarie 2017 prin ponegrire, sistematică, vastă, sub cicăleala antenistă. Maşinăria de diabolizare fesenistă va ţinti spre Cotroceni şi mai ales spre „inspiraţia soroşistă” (un fel de a revigora sloganul Moarte Intelectualilor! din 1990). Totodată, se va argumenta că unde nu există lideri, ei există, dar acoperiţi, oameni ai binomului SRI-DNA ale căror abuzuri au fost şi vor fi demascate de… „adevărata‟ luptă contra corupţiei, cea dusă de PSD-ALDE în anii grei de teroare băsistă, încă de pe când s-a împuşcat în gât un fost prim ministru.
La război, şopteşte consilierul Napoleon lui Grindeanu, ca să treci un obstacol, te sprijini pe el. Aşa că ia-le simbolurile! „Perioada nu a fost simplă și a fost nevoie să rămân în București, dar de acum vom intra în normalitate, în ceea ce înseamnă o guvernare la care ne-am angajat, pe care vrem să o punem în practică. Atâta timp cât vom fi lăsați în pace să facem aceste lucruri, hashtagul #rezist mi se potrivește.‟
https://www.realitatea.net/grindeanu-daca-vom-fi-lasa-i-sa-guvernam-hashtagul-rezist-mi-se-potrive-te_2036612.html

Nu e neam benefic pentru liniştea noastră că, după guvern, nici parlamentarii noii puteri, care au fugit iepureşte de dojana profesorului Johannis, nici parlamentarii micii opoziţii, n-au prea înţeles deloc Revoluţia noastră din Februarie, mesajul ei… multifactorial dialectic: democraţia şi corupţia sunt în RO incompatibile. Măcar ai noştri ar fi trebuit să anvizajeze de urgenţă o proclamaţiune explicită privind achiezarea la promovarea în funcţii, când vor avea după 2020 puterea, doar a demnitarilor cinstiţi, nepătaţi, performanţi, care să aibă milă de populaţie implementând creativ-inovativ programul eclectic de guvernare care îl va ameliora şi continua pe acela atât de disperat de ambiţios cu care a câştigat Dragnea alegerile de ziua lui Soljeniţîn.
Totodată, întru redresarea imaginii PSD chiar în postromânism miniştrii ar trebui să iasă de urgenţă la televiziunile preferate, iar aleşii pe la mitingurile din judeţe şi la cel uriaş din Capitală, juruindu-se solemn pe Sfânta Scriptură şi Tricolor că personal nu vor profita cu familiile de oportunităţile preconizate de ordonanţe, dacă ele vor fi legiferate cu ţârâita şi întortocheat, însă cu acelaşi efect ciupitativ pentru contribuabil.

Furtul Revoluţiei de Catifea din Februarie e deplin dacă monolitul PSD-ALDE-UDMR, sprijinit uneori de Băsescu, se erijează în unicul şi cel mai eficient luptător contra Corupţiei!

Cu o floricică se poate face primăvară iliesciană. Precum la 1990, se poate răspândi uşor în zonele izolate intelectual, ignorate de Autoelită, ideea că Revoluţia Anticorupţie a fost implementată pe bani şi găzduiri la hoteluri de la Soros, „antinaţionale‟ , Raţiu şi Câmpeanu, Versoix şi alţii:
https://www.youtube.com/watch?v=mMHIFpYLHCQ

Legislaţia pentru nepedepsirea şi încurajarea Corupţiei va fi trecută prin parlament în pilule mici, mai uşor suportabile pentru o megagloată Twitter-Facebook nesprijinită coordonat nici de partide, nici de oengeuri. Fireşte, se va profita la greu de blocajul creat în postromânism de confuzia dintre patriotism şi naţionalism, creată deliberat sau nu, oricum intimidantă. Niciun carierist mai şmecher nu va critica UDMR, să nu fie atacat drept naţionalist xenofob legionar de concurenţii la ce aplică el.
Atunci, ce ar putea băga pe îndulcirea Codului Penal alde PSD-ALDE, sunt în parte introduse de UDMR:
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/proiect-udmr-fugitii-din-tara-sa-nu-poata-fi-condamnati-676093
http://www.b1.ro/stiri/politica/proiect-controversat-depus-de-udmr-in-parlament-persoanele-judecate-care-fug-din-tara-devin-aproape-imposibil-de-condamnat-in-lipsa-177988.html
Recunoştinţa Ghiţă plus PSD-ALDE, în contextul în care RO pesemne va fi sfătuită să nu prea serbeze Centenarul din 2018, sau s-o facă doar cu luciditate amăruie ca-n bestsellerurile Boia, se poate manifesta te miri unde, cu generozitatea tipică sloganului mândri că suntem români: https://www.antena3.ro/politica/udmr-vrea-lege-pentru-ziua-maghiarimii-401062.html

Din amânare în amânare, aşteptând întoarcerea la obişnuita lehamite.
Votul asupra legii prin care Iohannis este eliminat din procedura de numire a şefilor ÎCCJ, DNA, DIICOT, amânat pentru o lună de senatorii jurişti:
http://www.aktual24.ro/document-oficial-lia-olguta-vasilescu-pune-autoritatile-sa-ii-caute-pe-parintii-care-si-au-dus-copiii-la-proteste-sa-ne-comunicati-demersurile-efectuate/

Iar intimidările par a se fi pornit deja. Atenţie la cruzimea că această răzbunare pesedistă poate diminua drastic voluntariatul şi filantropia în rândurile, imens de numeroase, ale celor care cred că cea mai bună Protecţie a copiilor e o Românie în care corupţia nu e încurajată:
http://www.aktual24.ro/document-oficial-lia-olguta-vasilescu-pune-autoritatile-sa-ii-caute-pe-parintii-care-si-au-dus-copiii-la-proteste-sa-ne-comunicati-demersurile-efectuate/
Şi mecanismul fesenist abia se urneşte:
http://bucurestiul.ro/politia-le-facut-dosare-penale-tuturor-celor-care-au-filmat-cu-dronele-protestul-din-piata-victoriei/
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/primarul-sectorului-1-despre-firma-care-a-proiectat-mesaje-in-piata-victoriei-daca-nu-se-prezinta-amenda.html
Studenţii ar putea fi cei mai aspru pedepsiţi, exact ca la Mineriadă:
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/psd-a-dat-psd-a-luat-conditii-noi-pentru-calatoriile-gratuite-cu-trenul-ale-studentilor-671458
Curajul merge până la a intimida intelectualitatea în ce are ea mai scump, a scoate cărţi, chiar dacă nu şi broşuri la preţ de-o pâine, accesibile masilor largi populare:
https://caplimpede.ro/hartuieli-si-amenintari-asta-e-romania-normala-pe-care-o-pregateste-dragnea-copiilor-nostri/

Pierderile corupţilor mai penali, cumulate din toate părţile, sunt destul de mari, ei consideră atunci că merită să rişte orice, din moment ce tot pot pierde totul:
http://subversiv.info/kovesi-ar-trebui-o-lege-care-sa-interzica-celor-condamnati-definitiv-sa-ramana-functie/
Era şi previzibil că prima lovitură se va da legislativ şi administrativ infrastructurii organizatorice a demonstranţilor. Limitarea libertăţii internautului, verificarea finanţărilor oengeurilor, agitarea ameninţărilor din Ungaria la soroşism:
http://www.evz.ro/ungaria-orban-soros.html
Lăudarea „bunelor practici‟ din Rusia şi Turcia, eventualii parteneri fesenişti după ROexit:
http://www.alternativenews.ro/2016/07/afara-cu-soros-rusia-scoate-in-afara-legii-fundatia-lui-george-soros.html
http://www.aktual24.ro/nebunia-din-turcia-ia-noi-proportii-peste-600-de-scoli-au-fost-desfiintate-numarul-celor-epurati-este-urias/
Insistenţa naţionaliştilor deveniţi propagandişti ai PSD că Rezistenţa la corupţie e uneltită de hidra globalistă cu pivotul ei Soros, hm, adică românii n-au simţul dreptăţii:
http://www.activenews.ro/externe/Jurnalistii-italieni-vad-%E2%80%9EUmbra-lui-Soros-peste-Romania-.-Rolul-jucat-de-Klaus-Iohannis-si-Sandra-Pralong-in-ceea-ce-ar-putea-fi-o-noua-%E2%80%9Eprimavara-.-Nu-araba-ci-romaneasca-140900
http://www.activenews.ro/stiri-politic/Falimentul-propagandei-Soros-141024

Mai interesante pentru viitorul Revoluţiei pot fi investiţiile feseniste în imagine, juristul Adrian Năstase recomandând guvernului să se reconfigureze adăugându-şi o componentă instituțională de comunicare publică. Crin Antonescu, detestat când a ajuns la Cotroceni prin suspendarea lui Băsescu, a devenit ulterior prietenul respectat al majorităţii intelectualilor critici şi chiar un candidat viabil la şefia PNL de azi, ba chiar a opoziţiei de mâine. E posibil, aşadar, ca Liviu Dragnea să facă un copy paste, arătându-se mai radical decât toţi corectitudinarii euroatlantici:
http://psnews.ro/deputatii-au-decis-defaimarea-pe-facebook-va-costa-pana-la-100-000-de-lei-113157/
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20460846-capcanele-legii-initiate-liviu-dragnea-poate-periculoasa-incriminarea-defaimarii-sociale-pentru-libertatea-exprimare-presa-facebook-bloguri.htm

Care este emanaţia acestei Revoluţii?
Permanentizarea luptei anticorupţie presupune a şti care este Emanaţia acestei Revoluţii civice! Un început de Proclamaţie la Timişoara, fără ecouri în mişcarea civică, semn pentru Popor că, vai, clasa intelectuală nu e mai brează decât aia politică!
Ocazionat de proteste, până la 15 februarie, nu se remarcă decât o vagă contraofensivă a soroşismului, de câteva ore. În 15 februarie, o emisiune încâlcită la Rareş Bogdan-Oreste-Rogozanu. Contra unor manipulări: Soros, România colonie, Ruperea României. Se mai vorbesc nişte chestii pe care nu le înţelegi decât din Revista 22, trimiţătoare nemaipomenit la o gazetă de provincie, oltenească, Gazeta de Sud:
http://www.gds.ro/Actualitate/2017-02-14/sorosismul,-inventat-laborator-de-consilierii-israelieni-ai-lui-dragnea/
Material nesemnat, în care se dă o replică la Evenimentul Zilei, celebrul documentar din 7 noiembrie 2016, „REȚEAUA SOROS. BANI „ALBI” pentru POLITICIENII și ONG-urile care se implică în VIAȚA POLITICĂ DIN ROMÂNIA‟
http://www.evz.ro/reteaua-soros-bani-pentru-organizatiile-civice-1.html
În aceeaşi zi Revista 22 mai dă o veste, la care iarăşi face referire Oreste către clujeanul Rareş: autorul articolelor conspiraționiste anti-Soros, anti-proteste și promovat de Dughin a fost, hm, …dibuit:
http://revista22.ro/70260450/autorul-articolelor-conspiraioniste-anti-soros-anti-proteste-i-promovat-de-dughin-dibuit.html
Cu această ocazie asculţi într-o lumină nouă cum a fost pocit, „cu cântec‟, vechiul Imn al Golanilor lui Marian Munteanu, ca şi cum ar fi al nimănui: „Mai bine huligan / Decât mincinos, / Mai bine animal, / Decât ticălos, / Mai bine golan, / Decât pupincurist, / Mai bine soroşist, / Decât comunist!

Cei mai atenţi la receptivitatea publicul faţă de scenarii sunt, iarăşi, foştii nomenclaturişti şi securişti: e bun prilejul de a denigra pe-ailaltă Revoluţie!
În Evenimentul Zilei, generalul Vlad, fiindcă Autoelita evită teme ca Revoluţia şi Basarabia, explică el tineretului cum o fost în decembrie 1989! Contextual, megaprotestului i se răspunde, maculându-l, că şi ăla de l-a dat jos pe Ceauşescu a fost împănat de tot felul de aranjamente şi regii, inclusiv penetrarea a zeci de mii de kaghebişti în RSR, pesemne în scopul de a asuma o răspundere… externă pentru crimele Revoluţiei şi Contrarevoluţiei:
http://www.evz.ro/gral-iulian-vlad-ultimul-sef-al-securitatii-spune-adevarul.html
Cum nu avem o Elita TV, care să fie operativ, la câteva ore, de altă părere, zeci de mii de cititori din RO, RR şi DRO preiau drept bună această pastilă, fiindcă nimeni nu e plătit pentru a replica, iar intelectualul chibzuit ştie că Organul te poate săpa şi azi tocmai când aşteptai o finanţare sau un voiaj de studii binemeritate.

În scopul de a fura Revoluţia de Catifea din Februarie, care nu a distrus pe nimeni (doar ministrul Iordache a demisionat că n-a răspuns la întrebări), cel mai bun leac la tulburări este asigurarea solemnă de către PSD, ALDE şi UDMR că se lasă de şmecherii nocturne şi că nu vor continua să încerce să nu mai pedepsească hoţia în ţara asta.
Dar nu vor s-o dea explicit, iar ALDE se comportă agresiv cu ambasadorii occidentali, le dă lecţii de educaţie şi de cine e aici stăpân deocamdată.
Şi, vai, reacţiile cotite la Revoluţia Anticorupţie sunt mai dăunătoare, în butoiul de pulbere european, decât non-reacţia!
Generosul program de guvernare Grindeanu poate eşua lamentabil dacă sunt siliţi să plece investitorii străini:
http://ph-online.ro/eveniment/item/82144-romanii-trebuie-sa-stie-adevarul-iata-de-ce-au-scos-multinationalele-oamenii-in-strada-acest-secret-arunca-totul-in-aer
http://www.activenews.ro/stiri/Ce-ascunde-seful-Raiffeisen-Bank-prezent-la-protestul-de-la-Guvern.-Dosarul-DNA-pe-care-nimeni-nu-il-ancheteaza-140852
http://www.romanialibera.ro/economie/companii/psd–atac-la-1-2-milioane-de-locuri-de-munca-440402
http://www.zf.ro/business-hi-tech/exporturile-servicii-it-romaniei-au-atins-2016-prag-record-2-5-miliarde-euro-tot-ceea-ne-dorim-investitori-romania-existe-cadru-stabil-predictibilitate-fiscala-astfel-incat-ne-planificam-continuare-16167853

O surpriză a acestor acţiuni de protest e particularitatea că, deşi educaţia patriotică, contrar evoluţiilor internaţionale, nu mai este o prioritate în şcoli, nu numai că s-a ieşit în stradă sub faldurile Tricolorului, ci şi Imnul Naţional, în multe locuri, a fost intonat în scopul creşterii coeziunii grupurilor implicate în demonstraţii.
La răpirea Crimeii, Ucraina nu s-a prăbuşit datorită patriotismului care în România este numit de globalişti naţionalism şi e combătut ca xenofobie şi chiar ca fascism legionar nazist. Evromaidanul, a cărui rezistenţă s-a întemeiat pe disciplina paramilitară a naţionaliştilor, a devenit neevocabil pentru corectitudinarii civici, iar feseniştii rusofili profită, intoxicând masile cu explicaţia că datorită protestelor de la Kiev a pierdut Ucraina teritorii, nu pentru că imperialismul nostalgic rus a trecut la anexiuni încălcând ca Reichul tratatele internaţionale şi expunându-se la rândul lui pierderii Siberiei. Tot aşa, ni se spune de către ecranaci şi postaci, o să pierdem şi noi Ardealul sau Moldova dacă mai protestăm contra corupţiei!
Iar injurierea Evromaidanului poate da Ucrainei o senzaţie de încercuire româno-rusească, parcă nefiindu-ne deajuns dodonizarea Basarabiei. Presa română nu prea trece cu reporterii dincolo de Prut şi de aceea Evromaidanul, care e în eroism cel puţin comparabil Baricadei, poate avea numai la noi o asemenea percepţie negativă.
http://www.corectnews.com/politics/pia-victoriei-noul-maidan
http://www.stiripesurse.ro/euromaidanul-de-la-bucure-ti_1178222.html
Euromaidan. February, 20th. The Turning Point
https://www.youtube.com/watch?v=8SA21J6-rb8
Nici literatura, nici istoria nu pot lăuda lămuritorii care învaţă pe români să se urască pe sine ca incapabili de fapte mari şi le dau exemplu că nu e bun eroismul, – Evromaidanul drept cauza Răpirii Crimeii, iară nu imperialismul păgubos pe termen lung al actualilor stăpâni ai fraţilor noştri ruşi. Fără naţionalism, Ucraina s-ar fi rupt în bucăţi, iar noi am desfiinţat până şi TVR Cultural, Muzeul Naţional de Istorie are 20 de ani de stat pe butuci, pe când ăla al Literaturii a fost distrus să nu fie vizitat de liceeni în săptămâna Şcoala Altfel!

Cu timpul critica Protestului stins se va intensifica seară de seară la antene. De ce n-au protestat tinerii ăştia frumoşi, cu câinii şi cu laserele, contra tăierii salariilor? Sau la violarea justiţiei. De exemplu, de ce nu s-au solidarizat cu noi atunci, când a ieşit A3 la Cotroceni!
Se vor dezvolta chiar explicaţiile de coloratură marxist-leninistă: preşedintele (care trebuie nimicit mediatic până în 2019, să nu mai candideze) a incitat la anarhie, iar aceasta a fost expresia luptei de clasă haotice dintre beneficiarii şi perdanţii globalizării! Totul poate fi răstălmăcit: „aceşti oameni au fost obligaţi să iasă la proteste de patronii lor, care sunt disperaţi de faptul că actualul guvern al României schimbă din temelii Codul Fiscal.“ „multinaţionalele vor pierde sume uriaşe de bani, de ordinul miliardelor de euro; aceşti bani vor rămâne în România şi pot fi investiţi în spitale, şcoli, autostrăzi.“

Cam prea repede: „Corporatiștii au devenit noii inamici publici, multinaționalele au devenit sursa răului, angajații și antreprenorii învățați cu munca zi-lumină au devenit niște putori care, în loc să meargă la serviciu, să plătească taxe și impozite, o țin cu protestele.‟
https://republica.ro/banii-viata-sau-mustata-dedic-acest-articol-celor-care-rezista

La nivel înalt, se va continua manipularea cu asocieri stupide, inducând convingerea cum că Romlagul exterminator al lui Goiciu, Enoiu, Dumitrescu şi Maromet oferea victimelor condiţii echivalente cu cele din închisorile de azi, singurul inconvenient fiind că se striga de către gloată, ca şi către corupţii de azi, ajunşi vremelnic după gratii, că „Cei ce zac în închisori sunt duşmani şi trădători, moarte lor!‟. Un fost sovietic bagă şopârla că Revoluţia Anticorupţie a românilor seamănă cu evoluţiile perestroikiste din Uzbekistan. Unui critic, în focul protestelor, îi ardea de a parodia pe tăticul unui ministru de externe băsist: „Trece-o noapte şi mai trece-o zi/ Se-ascute lupta dintre noile clase/ Iar corupţii se arată-a fi/ Elemente tot mai duşmănoase‟, cu o veselie reconstructivă postmodern a celei reacţionare a lui Zilot Românul văzând la revoluţie doar o ceată de slugărime strigând pe uliţi Jos ristocraţii, ei ne sugrumă, să punem p’alţii!

Din Revoluţia Anticorupţie nu va mai pâlpâi în memorie decât că au ieşit în stradă nişte unii plătiţi de Soros şi de multinaţionale să răstoarne votul nostru democratic pentru un trai mai bun, numai PSD-ALDE şi UDMR având milă de populaţie.
Catifea, catifea, dar cruzimea literară a unui tineret atacat, dar care nu mai vrea să plece e necruţătoare: „Vând trei proteze găsite în zona Cotroceni. Perfect funcționale, încă țipă Jos Iohannis și încearcă să mă muște!‟ (şeruită de Cartianu, atribuind-o lui Răzvan Duţă).
„Păcat de orfani, păcat de bătrâni, care au muncit ani de zile să ce? Să râdă tinerii de azi că bătrânii nu se pot duce la dentist precum bătrânii greci care au pensia de 1000 euro?‟

Şi-aşa mulţi bugetari, pensionari şi asistaţi, după apariţia contramanifestaţiei de la Cotroceni, se simt vizaţi de reţelele în care pentru Piaţa Victoriei simbolul adversarului e… Proteza. E plin de poante mult lăikuite netul! Exploatarea cruzimii ultraliberalilor de pe forumuri vine de la sine: aha, pesediştii sunt batjocoriţi nu pentru că au votat nişte penali, ci pentru că sunt bătrâni cu proteze, cetăţeni mai inculţi puţin sau oameni săraci!
A-i acuza că sunt proşti sau dezinformaţi e un nonsens, pentru că a practica Luminarea Poporului era datoria oengiştilor care au tocat fonduri europene degeaba, consumarea lor fără efect politic nedeosebindu-se în absolut de a sifona fondurile pentru autostrăzi!

Occidentaliştii nu-şi vor părăsi lucrul la proiecte cu finanţare concretă pentru a se dedica abstractului păgubos ca luptători civici fără de arginţi într-o nouă Alianţă Civică, a cărei neînfiripare exclude şi unificarea opoziţiei, sporirea ei ca o nouă Convenţie Democrată.
Dragobetele, 1 Martie, 8 Martie sunt prea naţional-comuniste, e sub demnitatea globaliştilor să fie exploatate, le lăsăm Olguţei, Gabrielei, Eleonorei şi Rovanei iniţiativa pentru organizarea de manifestări roşii gen FSN APACA, deşi România nu poate fi frumoasă şi surâzătoare decât dacă nu-i rigidizează obrajii, a talpă groasă, nesimţita de Corupţie!
Perfect fezabilul uriaş miting PSD-ALDE-UDMR de la 1 Mai ar putea confirma că blestematele ordonanţe erau pilotarea unui vast proiect de refesenizare a României, adică să dai şpagă electoratului ca să te lase să furi şi să te aclame că-i dai şi lui. Bruscarea repetată a ambasadorilor occidentali arată pesimiştilor că se ia în considerare, la o adică, şi o Axă Putin-Dragnea-Erdogan, inclusiv controlul similar al internetului şi al oengeurilor, cu expulzarea din funcţii a unor largi categorii de experţi după modelul antigülenist, tot ce a apărut nou e necesitatea ca noua putere să se arate intern-extern ca un factor activ în lupta contra corupţiei îndeosebi prin monitorizarea, reinventarea şi eficientizarea activităţii binomului DNA-SRI! Vasăzică, din motive civice şi politice, există riscul diminuării iar a încrederii în Justiţie şi trebuie explicat mereu tineretului şi partenerilor euroatlantici, măcar de către Autoelită, că RO n-a renunţat la principiul Nimeni nu e mai presus de lege chiar în postromânism.