Pot fura penalii Revoluţia din Februarie 2017? (7)

Download pdf * Camelian Propinatiu – Pot fura penalii Revoluţia din Februarie 2017?

7. Revoluţia paşilor mici

Nasol. Rezist eu dar presa va acorda tot mai puţină atenţie ultimelor spasme. Va reveni la vechile trucuri, la temele de altă actualitate, multă se va scufunda iar în tabloidărie, în loc să practice kilointelectualii Luminarea Poporului, dând educaţie juridică la care simte că-i lipseşte ceva. Nu de venirea Primăverii, ci de faptele penalilor, de insolenţa lor tupeistă de să se poarte iar ca nişte corupţi inconştienţi şi nesimţiţi, depinde întoarcerea sutelor de mii de luptători civici pentru justiţie pe prima pagină şi în stradă. Dar suspecţii s-au adaptatără, se pare că vremelnic fură falangă după falangă, deget după deget, nu mâna toată.
Toată lumea pare de acord că Revoluţia Anticorupţie şi Antinesimţire declanşează o bătălie de uzură, purtată cu mijloacele democraţiei directe (strada şi netul), fără a pune mari speranţe nici în politicienii opoziţiei, nici în oengişti.
Partidele îşi au penalii lor. Oengeurile au adesea suveranitate limitată de finanţator, care poate fi un străin prudent sau, şi mai rău, însuşi guvernul!
Una e să te duci la demonstraţie din conştiinţă ca tineretul idealist, alta e să participi din obligaţie, cu o tablă de valori fixată de finanţator.
Vasăzică Revoluţia, după cele câteva incredibile succese (apariţia unei a 5-a puteri în stat – democraţia directă; retragerea blestematelor Ordonanţe; mai degrabă realegerea lui Iohannis decât suspendarea sa; aplicarea masivă în 2020 a sloganului „Data viitoare mergeţi la votare!; poziţionarea RO ca ţară mai europeană decât grupul de la Vişegrad etc.), se continuă prin atitudine, cu paşi mici, îndrumaţi spre ţinte dealtfel deloc minore, care merită fiecare un marş şi un miting.

Dealtfel, şi inamicul gândeşte pas cu pas măsurile sale reacţionare de înăbuşire a Revoluţiei noastre. Posibil plan de măsuri. Extern, observând că şi în Occident e corupţie, asigurarea aliaţilor că PSD-ALDE şi gazetarii lor sunt cu toţii nişte fanatici leşinaţi după anticorupţie, concret însă, pentru reformarea binomului SRI-DNA, pentru respectarea legalităţii, a prezumţiei de nevinovăţie şi a principiului că cine a ieşit de la pârnaie poate să-şi reia viaţa politică neîntinat! Intern, represiune crescută progresiv, pe măsură ce tânăra gloată se obişnuieşte cu ea. Amenzi cui a ieşit cu plodul, primejduindu-i viaţa. Poliţia asmuţită la cine a dat cu lasere, a ridicat drone, a tipărit manifeste, a confecţionate bannere sau obiecte expresive. Studenţilor să li se taie gratuitatea pe transport, cel mult subvenţionat drumul acasă. Prin judeţe, altoirea inconştienţilor, dacă se poate, să fie daţi afară din slujbele controlate de baroni.

Bătălia, veghea stradală, fără Alianţă Civică, nici Convenţie Democrată, ci dirijată de înfiripări statistice Facebook, cu avantajul imprevizibilităţii, va continua nesmintit până când nu vom mai avea corupţi deloc, nici nesimţiţi, ca să putem trece prin aceleaşi procedee la diminuarea Incompetenţei din administraţie şi din alte domenii. Cu speranţa că vom investi, cândva, masiv în EduCultură, recuperator faţă de o istorie de nestatornicie tragică între imperii devastatoare, să scăpăm şi de cocalari, să se depărteze de pe meleag, să emigreze de insuportabilitate în mediul cult, civilizat ce se stabilizează încă de pe acum la noi.

De „ajutat‟ PSD să se lepede de preşedintele de onoare Iliescu, înainte de a fi condamnat cumva în procesele privind Mineriadă sau Contrarevoluţia teroristă.

De sprijinit în PSD generaţia Grindeanu contra grupului baronilor mogulilor lui Dragnea, deoarece reformarea partidului ar putea duce la social-democraţia care să se ocupe de populaţia săracă sau dispreţuită, luată fără milă la mişto de ultraliberali şi globalişti pe forumuri.

De impus a se serba anual, cu rapoarte către Popor ale instituţiilor şi cu acordări de decoraţii, 1 Februarie, Ziua Naţională (poate chiar Europeană) a Luptei contra Corupţiei.

De impus a se legifera ca televiziunile autoprezentate ştiriste, dar care prin ecranacii lor invitaţi fac propagandă electorală continuă extrasezon, să bage minimum 34% emisiuni profilate pe EduCultură, Luminarea Poporului focusându-se, sub coordonarea CNA, după necesităţile informativ-educative specifice din RO, RR şi DRO (România, Românii din jurul României şi Diaspora Românească).

De iniţiat un sondaj dacă poporul hashtagului #Rezist, n-ar propune pentru întrebarea Referendumului anunţat de Iohannis enunţul de tip punct 8: „Sunteţi de acord ca penalii să nu aibă demnităţi publice sau televiziuni ştiriste?”

Dar în acelaşi timp CNA de „ajutat‟ ca să verifice permanent dacă toate marile televiziuni ştiriste sunt preluate în teritoriu, multe firme de telecablu mai locale, având scoase din grilă Realitatea şi Digi 24, neavând mai mult decât Antena 3 şi RTV.

De elaborat, ca să fie difuzat în lume prin ambasadorii dlui Meleşcanu şi ICR, un album cu explicaţii, intitulat Revoluţia Luminii, continuând pe cele coordonate de Irina Nicolau, Vom muri şi vom fi liberi – 1990, Piaţa Universităţii – 1997.
[Drumul acestui demers se pare că e cu hârtoape:]
http://www.mediafax.ro/cultura-media/foto-editura-curtea-veche-a-anulat-publicarea-albumului-rezist-pancarte-de-la-protestele-oug-13-2017-16154082

De „ajutat‟ cât mai multe instituţii de forţă sau din justiţie să-şi deschidă pagină Facebook, blog sau chiar site, dedicate Revoluţiei Anticorupţie din Februarie.

De înfiinţat într-o vilă nomenclaturistă, de lângă Guvernul României, Muzeul Revoluţiei Anticorupţie din februarie 2017, care să fie vizitat de liceeni şi copii în cadrul activităţilor extracurriculare Săptămâna Şcoala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun! odată cu alte muzee din această zonă a Capitalei destinată de edili pentru odihnă şi Luminarea Poporului.
[Acest demers are deja frumoase începuturi:]
http://epochtimes-romania.com/news/artistul-pavel-susara-deschide-o-expozitie-cu-pancartele-de-la-proteste-solidarizare-nationala-si-creativitate–257337
http://www.diacaf.com/stiri/actualitate/idei-expozitie-cu-pancartele-sau-un-nou-muzeu-muzeul_54172313.html

De constituit Arhiva mediatică Revoluţia Română de Catifea din Februarie 2017, pentru uz istoric. Istorie orală: mărturii. Logistica exprimării: vuvuzele, fluiere, tobe, marionete, obiecte macabre… Pancarte sau obiecte inscripţionate (de pildă, de la Cluj, caracatiţa şi aparatul de manipulare psihotronică a maselor).

Muzeul Naţional de Istorie, cum tot n-are sediu funcţional, să se preocupe de o Expoziţie fotografică itinerantă Leadership Facebook, eroism civic şi virtute patriotică în Revoluţia Anticorupţie din februarie 2017.

De găsit finanţatori, alţii decât Soros, pentru un documentar de lung metraj, „Cinci zile care au zguduit corupţia‟. (Ne trebuie un Eisenstein!)

De finanţat de la guvern un Institut subordonat la CNA, care să semnaleze, întru amendare, când apar ca ecranaci la unele televiziuni anumite persoane cu trecut penal, autoimplicate ca factori activi sau revanşarzi în reinventarea actului de justiţie.

De finanţat de la guvern înfiinţare unui Institut care să se preocupe de să semnaleze la Popor sursele de informaţie ştiriste dubioase, adică de câte ori au păcătuit, pe sticlă sau pe net.

Declararea zilei de 20 Mai 1990 zi de Doliu Naţional, când FSN a început să jefuiască şi să vândă Ţara, dând în prealabil şpagă la alegători, corupându-i sub formă de masive pomeni electorale.

Dublarea de la buget a finanţării trinomului DNA, DIICOT, SRI, cu aspra condiţie de să-şi facă datoria, cu abnegaţie şi devotament, forţă şi inteligenţă, la nivelul exigenţelor impuse de Popor cu ocaziunea Revoluţiei de Catifea din Februarie curent.

Înăsprirea hipersensibilă a pedepselor penale pentru infracţiunile de înaltă corupţie, însoţită de recuperarea integrală a pagubelor produse prin urmărirea bunurilor materiale inclusiv la rudele de gradul 1, la avocaţi, la magistraţi, pe la amante şi pe la prieteni.

Combaterea furtului legal, bazat pe licitaţii trucate între clone de partid, care prestează servicii la suprapreţ de calitate reiterabilă (asfaltarea, dezăpezirea, îngrijirea maidanezilor, salubrizarea, spaţiile verzi, formarea unor cadre didactice, transportul copiilor şi, în perspectivă, furnizarea nu numai de lapte şi corn ci şi de hrană caldă obligatorie…).

Problema nu e de timp, ci de lipsă de canal direct de comunicare între elite şi România profundă. Nimeni kilointelectual, pubintelectual, megaintelectual, seismectual sau diplomectual nu-şi bate capul ca Nicolae Iorga cu broşuri accesibile, gen Neamul Românesc pentru Popor.
De înfiinţat aşadar, din resurse filantropice, acea televiziune Elita TV (sau ostentativ Autoelita TV, sau ofensiv Soros TV) pentru care s-a făcut greva foamei între 20 mai 1990 şi 13 iunie 1990, nici azi neexistând posibilitatea dezminţirii instantanee dacă un canal debordează ştiri false sau spune minciuni despre megaintelectualii sau seismectualii momentului: Liiceanu, Pleşu, Blandiana, Tismăneanu, Cărtărescu, Patapievici, Andrea Pora, Manolescu, Cătălin Avramescu, Baconschi, Macovei, Oişteanu, Mircea Toma, Paul Goma, Mungiu-Pippidi, Cristian Preda, Dan Puric, Petru Clej, Oreste, Ioniţă, Mihăieş, Paul Cernat, Capsali, Rogozanu, Bichir, Daniel Cristea-Enache…

Decalajul intelectual faţă de Iluminism e de două secole! Până şi Republica Moldova, cu finanţare soroşistă, are oengeuri mai apropiate de omul sărac: http://www.parajurist.md/
De legiferat şi în RO fie profesia de parajurist, fie instituţia avocatului fără de arginţi, fie stimularea financiară de către Ministerul Justiţiei a oengeurilor care practică Luminarea Poporului despre ce drepturi are o persoană abuzată de şmecheri, demnitari, mafioţi sau interlopi şi dacă se merită în RO pentru ca să deschiză proces.

E şi multă sărăcie în EduCultură. RO e o ţară parţial înapoiată şi, întru Marea Recuperare, ea ar trebui să-şi finanţeze chiar în postromânism http://propinatiu.ro/carti Academia şi Biblioteca Naţională cel puţin cu aceleaşi sume cât Franţa noastră. Atunci, n-ar mai exista contextualizări duşmănoase, pentru că elitele ar avea canal de comunicare zi de zi cu Poporul: http://www.canalacademie.com/
http://www.academiedesbeauxarts.fr/

Până când EMANAŢIA Revoluţiei Civice – declanşate de Popor la 1 Februarie 2017 precum în 1989 fără asistenţă intelectuală – va fi închegarea unei Convenţii Naţionale de Luptă Permanentă contra Corupţiei, sau cum s-o numi această alianţă civică şi politică, datoria fiecăruia e să ajute România cu ce are.
Şi tare mulţi nu avem decât Facebookul şi Strada!

Webografie

Liviu Avram – Banditism de stat, reglementat prin ordonanţe de urgenţă
http://adevarul.ro/news/politica/banditism-stat-reglementat-ordonante-urgenta-1_588491075ab6550cb8af44fc/index.html

Cristian Pantazi – Revoluţia eticii: neaşteptatul ghid moral de la marginea Europei
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21607226-revolutia-eticii-neasteptatul-ghid-moral-marginea-europei.htm

http://www.lesechos.fr/idees-debats/editos-analyses/0211780855807-la-lecon-anti-corruption-des-citoyens-roumains-2063200.php

Dan Dungaciu – Protestele din Piaţa Victoriei şi proiectul de ţară
http://adevarul.ro/international/europa/exclusiv-dan-dungaciu-protestele-piata-victorie-proiectul-tara-1_589c8e265ab6550cb84d044d/index.html

Gaspar Koenig – La leçon anti-corruption des citoyens roumains
http://www.lesechos.fr/idees-debats/editos-analyses/0211780855807-la-lecon-anti-corruption-des-citoyens-roumains-2063200.php

Florin Negruţiu – Banii, viața sau mustața? Dedic acest articol celor care #rezistă
https://republica.ro/banii-viata-sau-mustata-dedic-acest-articol-celor-care-rezista

Dana Gonţ – Colecție de pancarte de la proteste
http://www.danagont.ro/colectie-de-pancarte-de-la-proteste/

Top fotografii de la Protestul Graţierii
http://blog.f64.ro/2017/02/02/top-fotografii-de-la-protestul-impotriva-gratierii/

Revoluţia de Catifea din Februarie 2017 – playlist YouTube
https://www.youtube.com/playlist?list=PLNoQO1d4TkUcqxuIUdFaMlKpaab4J9VCt

Proclamaţia de la Timişoara, 11 martie 1990:
https://ro.wikisource.org/wiki/Proclama%C8%9Bia_de_la_Timi%C8%99oara
Noua Proclamaţie de la Timişoara (Proclamaţia România 2017):
https://sites.google.com/view/proclamatiaromania2017